Lifestyle | 5 natuurlijke producten voor een goede nachtrust

woensdag, oktober 07, 2015
Haai allemaal,

Vandaag heb ik weer een nieuw artikel voor jullie, dat op mij heel erg van toepassing is. Ik heb een beetje onderzoek gedaan naar producten die voor een betere nachtrust zorgen. Dit omdat ik studeer en daarom lange dagen maak en vaak op moet staan om kwart voor 6, dan is het zeker niet ideaal om een slechte nacht te hebben gehad. Omdat dit artikel zo goed bij mij past dacht ik: laat ik er wat over schrijven en misschien hebben jullie hier ook wat aan. Bij deze mijn nieuwe artikel waarin ik vertel over 8 natuurlijke producten om je nachtrust mee te bevorderen. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en natuurlijk veel leesplezier gewenst !
 
1. Niet gaan slapen met een lege maag.
Als je met een lege maag gaat slapen is je lichaam onrustig, je lichaam heeft brandstoffen nodig om tot rust te kunnen komen. Wanneer je met een lege maag gaat slapen moet je lichaam harder werken om echt tot rust te komen en dit kan dan een tijdje duren. Als je maag dus leeg is kan je 's nachts wakker worden omdat je lichaam brandstof nodig heeft. Het kan ook zo zijn dat als je dan 's ochtends wakker wordt je het gevoel hebt dat je helemaal niet geslapen hebt, dit komt omdat je lichaam te hard heeft moeten werken en het geen tijd gehad heeft om tot rust te komen.
 
2. Warme melk.
Je hoort veel mensen zeggen: 'als je kind niet kan slapen, moet je haar/hem warme melk geven.' Dit schijnt ook heel goed te werken voor een betere nachtrust. Ik heb opgezocht waarom en de reden is dat zuivelproducten rijk zijn aan aminozuur tryptofaan. Dit zorgt ervoor dat er slaapverwekkende signaalstoffen geproduceerd worden. Zo word je slaperig van de melk en kom je beter in slaap.

3.  Lijnzaad.
Lijnzaad is onder de superfood-eters zeer bekend. Deze zaden worden vaak in yoghurt of shakes verwerkt. Ook zeggen ze dat je met deze zaden kan afvallen en dat het heel erg gezond is. Maar dat terzijde. In lijnzaad zit een bepaalde stof die er weer voor zorgt dat er slaapverwekkende signaalstoffen vrij komen. Ook zit er in lijnzaad magnesium wat er voor zorgt dat je spieren gaan ontspannen en je zo beter tot rust kan komen.
 
4. Kamillethee
Dit natuurlijk product wordt al heel erg lang gebruikt als oplossing tegen slapeloosheid. De kamillethee zorgt er voor dat de zenuwen en de spieren zich ontspannen. Wanneer dit gebeurt kan het lichaam zich ontspannen en zich focussen om tot rust te gaan komen. Het beste is als je deze thee drinkt met honing, want honing zorgt er ook voor dat je een betere nachtrust zult hebben. Dit heeft te maken met de stoffen: glycogeen, eiwitten en adrenaline. Je lichaam biedt glycogeen aan en wanneer dit op is gaat je lichaam eiwitten omzetten naar je spieren. Dit gebeurt voor de productie van stresshormonen (zoals adrenaline). Wanneer dit gebeurt in je slaap, kan het hiermee je nachtrust verstoren omdat je lichaam niet tot rust komt. Honing zorgt ervoor dat je lever de glycogeen opslaat.

 
5. Kersen
Dit is ook bij dieren een populaire vrucht om hun slaap-waakritme te beïnvloeden. Dit komt door de stof melatonine (een stof die gekoppeld zit aan bepaalde receptoren in het netvlies). Wanneer er licht is van zonlicht, televisie- of monitorlicht wordt de productie geminderd. Wanneer er minder licht is neemt het juist toe. Je lichaam herkent dit signaal om zich dan klaar te gaan maken voor de nacht. Zo kan je d.m.v. kersen eten of kersensap drinken ook beter in slaap komen.

6. Geen elektronica
Eigenlijk zegt het stukje bij de kersen al dat je lichaam wakker blijft als er licht is (door bepaalde factoren zoals bij kersen al is genoemd). Daarom is dat ook een reden om geen elektronica meer te gebruiken vlak voor het slapen gaan, je houdt jezelf in principe wakker. Dus om beter te kunnen slapen: telefoon uit, tv uit, in bed liggen en eventueel nog even lezen. Hoewel dit geen natuurlijk product is, is het wel iets wat iedereen eigenlijk standaard doet.
 
Persoonlijk merk ik dat honing en thee goed werken voor een betere nachtrust, ik hoop dat jullie dit interessant en leuk vonden om te lezen. En natuurlijk dat jullie er wat aan hebben. Heel veel succes met het eventuele uitproberen en hopelijk hebben jullie dan  ook een betere nachtrust.
 
See you by the next article,
Amber van Elten

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.