DIY | Oogschaduw herstellen

zondag, oktober 18, 2015
Na lange tijd heb ik hier weer een artikel voor jullie geschreven. Het heeft even wat langer geduurd (als je mij op Twitter volgt weet je waarom), maar hier is het dan eindelijk. Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vinden en er natuurlijk ook wat aan hebben. Ik wens jullie heel veel leesplezier!


In dit artikel leg ik uit hoe ik mijn kapotte oogschaduw weer heb hersteld. Want hoe zonde is het als je mooie oogschaduw hebt (of een ander poedertje) en die is gebroken? Het gevoel is niet leuk en om dat te voorkomen heb ik een hele simpele truc om de poeder te herstellen. Nadat je dit artikel hebt gelezen kun je het fijn toepassen en hoef je het niet meer weg te gooien; het is dan zo goed als nieuw.


Het enige wat je hiervoor nodig hebt is:
  • Een kapotte oogschaduw
  • Alcohol (Ontsmettings alcohol)
  • Tissue (optioneel)
  • Een spatel of een ander glad voorwerp (optioneel)
(De alcohol is gewoon te koop bij een drogist)

Allereerst begon ik met het verfijnen van de kapotte brokjes. Waarom? Als je het gaat herstellen met allemaal grove stukken gaat het niet goed hechten, ook heb je de kans dat er dan dikke klonten ontstaan en dat is niet fijn om mee te werken.

Over het oogschaduwdoosje legde ik een tissue en begon ik met de achterkant van een spatel de oogschaduw fijn te pletten (De tissue legde ik erover heen om minder rotzooi te creëren). Toen de oogschaduw helemaal fijn was pakte ik de alcohol (ongeveer een halve theelepel) en goot dat over de oogschaduw heen. Dit verdeelde ik over alle poeder, zodat alles nat was. Om de poeder zo goed als nieuw te maken ging ik er met een spatel overheen om het glad te strijken. Hierna heb ik gewacht tot de alcohol helemaal ingetrokken was.

Toen de poeder alleen nog vochtig was, heb ik mijn oogschaduw droog geföhnd (Dit is niet nodig, maar als je het snel wilt gebruiken is het wel handig).

Na een paar uur is de alcohol volledig opgedroogd en ziet je poeder er als nieuw uit!

Zelf vind ik dit een super handige truc en daarom wil ik hem heel graag delen. Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vinden en laat even weten in de comments als je het zelf ook hebt gebruikt (met eventueel een foto van het resultaat).

See you by the next article,
Amber van Elten

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.