DIY | 5 Leuke adventskalender ideeën

zondag, november 22, 2015
Vanaf 1 december begint het aftellen, het aftellen naar Kerstmis. Dit betekent voor veel mensen aan de knutsel en beginnen met een adventskalender. Omdat ik dit toch wel een heel erg leuk idee vind, lijkt het mij een goed idee om een paar leuke adventskalenders te laten zien. Misschien kunnen er dan leuke ideeën opgedaan worden, er is namelijk nog genoeg tijd. Heel veel leesplezier en hopelijk komen er leuke resultaten van!

Allereerst wat is een adventskalender?
Een adventskalender is een traditie die voorkomt uit de Christelijke advent. Het is een kalender waarmee je de dagen aftelt tot aan Kerst. De meest bekende adventskalender is de kalender met chocolaatjes erin. Je mag dan elke dag een luikje openen en een chocolaatje eten. De kalender is er om het aftellen naar de kerst leuker te maken.

Idee 1

De benodigdheden:
 • Kleine cadeautjes, spreuken of snoepgoed
 • Papieren zakjes
 • Versiersels
 • Stiften
Voor deze adventskalender heb je niet zo heel erg veel nodig en in principe is het een vrij simpele en snel te maken kalender. Je begint met de zakjes te nummeren van 1 tot en met 24, dit zijn namelijk de dagen die worden afgeteld. Dit kan je doen met leuke stiften, je kan ook de nummers uitprinten.
Daarna kan je het zakje leuk versieren, misschien de uiteindes in een leuke vorm knippen? Er zijn zoveel mogelijkheden en je kan het allemaal zelf bedenken. Wanneer de zakjes klaar zijn kan je de leuke cadeautjes erin doen. Als laatste kan je ze leuk ophangen met kerstknijpers aan een lijn, je kan ze ook leuk neerzetten in een doos.

Idee 2

De benodigdheden:
 • Kleine cadeautjes, spreuken of snoepgoed
 • Doosjes
 • Stiften of leuke papieren printjes
 • Versiersels
Deze adventskalender vergt wat meer tijd dan de eerste. Voor deze kalender heb je 24 doosjes nodig. Deze kun je kopen of zelf maken. Op internet zijn er genoeg mallen te vinden voor een vierkant doosje. Wanneer je de 24 doosjes in je bezit hebt kan je gaan beginnen met het versieren van de doosjes. Dit kan je doen door er met stiften iets leuks op te maken of door papier met een leuk printje te gebruiken.
Wanneer de doosjes leuk gepimped zijn kunnen de cijfers erop komen. Hierna kunnen de cadeautjes erin, alle cijfers op volgorde zetten... en done!

Idee 3

De benodigdheden:
 • Kleine cadeautjes, spreuken of snoepgoed
 • Kastje met 24 laadjes
 • Stiften of leuke papieren printjes
 • Versiersels

Voor deze adventskalender heb je wel meerdere producten nodig, vooral het kastje kan een grotere investering zijn. Voor de rest is het een vrij makkelijke adventskalender . Je begint de bakjes een leuke kleur te geven, dit kan met: stiften, stickers, papier met printjes etc. Daarna schrijf je het cijfer erop, de cadeautjes erin en klaar.

Idee 4

De benodigdheden:
 • Kleine cadeautjes, spreuken of snoepgoed
 • Wc rolletjes
 • Crêpepapier
 • Stiften
 • Versiersels (optioneel)
Bij deze adventskalender is het belangrijk dat je genoeg wc-rolletjes hebt. Gelukkig is er nog genoeg tijd en eventueel kan je ze altijd gaan inzamelen bij andere mensen. Voor de rest is deze kalender vrij makkelijk, maar dat maakt hem niet minder leuk! Allereerst komen de cadeautjes in de wc-rollen (als het niet blijft zitten kan je het beste een beetje dubbelzijdig plakband gebruiken om het goed vast te zetten). Hierna knip je het juiste formaat crêpepapier af. Je knipt het ruimer af dan de wc-rol zelf, dit omdat je er een soort snoepje van gaat maken.
Wanneer de hele wc-rol bedekt is plak je het dicht en draai je het overgebleven crêpepapier in elkaar, zodat er een soort snoepjesverpakking ontstaat. Als je alle "snoepjes" hebt gemaakt dan kan je de cijfers erop schrijven. En eventueel de "snoepjes" versieren. In een leuke mand leggen met een grote strik, super leuk !

Idee 5

De benodigdheden:
 • Kleine cadeautjes, spreuken, snoepgoed
 • Vilt of verschillende kleuren stof
 • Naaigerei
 • Touw
Dit is de laatste maar gelijk ook de moeilijkste adventskalender. Deze kalender vergt veel meer tijd dan de andere kalenders. Voor deze kalender heb je 24 sokken nodig waar de cadeautjes inpassen. Deze sokken zijn misschien in een winkel verkrijgbaar, maar het is natuurlijk ook super leuk om ze zelf te maken. Dit kan je maken met vilt of normale lappen stof.
Als de sok klaar is kunnen de cijfers erop komen. Je kunt een kant en klaar plaatje erop naaien, maar je kan natuurlijk ook zelf improviseren. Vergeet niet om aan de sok een lusje te maken zodat je de sok kan ophangen aan een touw. Als dat gedaan is kunnen de cadeautjes erin, kunnen de sokken aan het touw geregen worden en kan het touw op een leuke plek opgehangen worden. Veel werk maar super leuk !

Dit waren 5 leuke ideeën voor adventskalenders. Ik hoop dat er leuke inspiratie ervan wordt opgedaan. En iedereen veel succes !

Welk idee vind jij het leukst?

See you by the next article,
Amber van Elten4 opmerkingen:

 1. Super leuke ideeën, gewoon zin in �� Ik vind je blogs echt leuk❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk ik ga het zeker maken en wat heb jij trouwens een leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super lief, dankjewel ! Ik weet niet of je instagram hebt, maar als je zo'n kalender gemaakt hebt kan je er misschien een foto van posten en mij in die foto linken (met @lavieofbeautynl)!
   Liefs Amber x

   Verwijderen
 3. Super leuk ik ga het zeker maken en je hebt ook echt een hele leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.