Personal | Onze Super Droomdag

maandag, december 21, 2015
Vorige week zaterdag (12 december) hebben wij als gezin een onwijs gave Droomdag gehad. Deze Droomdag werd georganiseerd door de 'Stichting Droomdag'. In dit artikel wil ik jullie graag vertellen over de Droomdag die wij als gezin gekregen hebben. Ik geef wel toe, je weet pas hoe geweldig het is als je het zelf meemaakt.

Allereerst wat houdt 'Stichting Droomdag' in?
Stichting Droomdag is een organisatie die speciale verrassingsdagen organiseert voor gezinnen waarvan een van de ouders langere tijd in een ziekte periode zit. De stichting organiseert speciaal droomdagen voor het hele gezin om ook die personen een keer een zorgeloze dag te bezorgen. Zij richt zich op het hele gezin, omdat wanneer er een persoon ziek is uit een gezin vaak het hele gezin eronder lijdt en niet alleen de patiënt zelf.
Stichting Droomdag

Wij hebben dus ook zo'n dag gekregen, omdat in ons gezin mijn moeder al voor langere tijd ziek is. Hierdoor kunnen wij nauwelijks dagjes uit of op vakantie (ook geld speelt een rol). Mijn zusje heeft ons gezin opgegeven om deze Droomdag te kunnen verdienen. Uiteindelijk bleek het dat de vrijwilligers van de stichting vonden dat wij deze dag verdienden. Zij werken op zo'n dag samen met stichting Opkikker. Zo begon de voorbereiding van onze onvergetelijke dag.

Op zondag 8 november, kwamen er twee vrijwilligers, Wilfred en Joyce, praten. Zij zouden ons de hele dag begeleiden en zouden ons aanspreekpunt zijn op de dag zelf. Voor nu kwamen ze alleen  met ons praten om ons beter te leren kennen en wij hun (ons gezin bestaat uit vier vrouwen en twee mannen). Ze stelden allemaal vragen over onze hobby's en interesses, zo konden ze erachter komen wat ze moesten organiseren om onze Droomdag werkelijkheid te laten worden.

Op 12 december was het zover, eindelijk was onze Droomdag aangebroken. Om kwart voor 8 werden we opgehaald met een busje waar we met negen personen in konden. Vanuit ons huis reden we naar Center Parks Eemhof in Zeewolde, dit was ongeveer een uur rijden. In de bus hadden we lekkere 'droomkussens' en aan het einde mochten we deze houden.

FamilyToen we op het park aankwamen, werden we met een (zelfgekozen) luid applaus ontvangen. We liepen over een rode loper het gebouw binnen en naast de rode loper waren alle vrijwilligers hard aan het juichen en klappen om ons te begroeten. Dit gaf zo'n geweldig gevoel, je werd echt gewaardeerd en iedereen was zo vrolijk. Ik merkte dat je echt je zorgen even kon loslaten.

Toen wij binnen aankwamen konden we thee, koffie, fris en een gebakje nemen. Er was super veel keuze uit gebak: tompoezen, Bossche bollen, appeltaart, vruchtentaart etc. Er werd super veel aandacht aan besteed en iedereen was even vriendelijk. Voor de kleinere kinderen liepen er levende knuffelbeesten, prinsessen en mensen die verkleed waren als een personage.

Na de theetijd gingen wij naar onze 1e activiteit, dit was een activiteit voor de meiden. We kregen namelijk een workshop kerstkaarten maken. De mannen van het gezin gingen iets anders doen, namelijk: een training van het marine corps. Allebei de activiteiten waren al helemaal super, onze dag was al zorgeloos begonnen en dat was voor ons al een geschenk.

Na deze activiteit gingen we naar de tweede activiteit, we liepen naar het plein en daar stond een hele chique limousine met chauffeur op ons te wachten. We kregen een rit van een uur met de limousine die begeleid werd door twee marechaussee agenten op motoren. In deze limousine waren ook popsterren in vervoerd, zoals: Beyoncé, Snoop Dogg, Shakira en nog vele anderen. Dit maakte onze dag helemaal geweldig! Zó'n ervaring! Je kreeg echt het gevoel alsof je een beroemd persoon was.

LimousineNa de limousinerit werden de mannen en vrouwen weer gescheiden en kregen beide groepen een activiteit die perfect paste. Wij (de vrouwen) gingen naar de beautysalon, waar wij een massage kregen, onze nagels en haren werden verzorgd en eventueel een mooie make-up look kregen. De mannen kregen een wat meer mannelijker activiteit, namelijk: een complete roofvogel show. Ze mochten de roofvogels vasthouden en ze lieten ze vliegen. Allemaal onwijs gaaf en voor de vrouwen heerlijk ontspannend.

Na deze activiteiten gingen we lunchen; de lunch bestond uit een lopend buffet met allerlei broodjes, beleg, patat, snacks etc. Het was heerlijk en ons buikje was helemaal rond. Maar we gingen weer snel verder met de volgende activiteit.

Voor die volgende activiteit moesten we naar een stukje strand. Daar stonden allemaal grote auto's te wachten. Er waren quads, een Hummer, legertank, marechaussee auto etc. In die auto's mochten we dan meerijden wanneer ze hard over het strand heen crosten. Uiteindelijk mochten mijn broertje en ik zelf in de Hummer rijden. Ik voelde me een heel erg klein meisje achter het stuur van zo'n grote auto, maar het was een geweldige ervaring. Als laatste kregen wij nog een fotoshoot met het gezin (deze foto's moeten nog komen). 

Helaas was er toen bijna een einde gekomen aan onze Droomdag, maar gelukkig was het nog niet helemaal voorbij. Voordat we gingen avondeten, kregen we een optreden van een meisje dat allemaal Disney liedjes zong (dit was voor de kleineren). Gelijk erachteraan werd er een uitgebreide lasershow gehouden. We zaten allemaal ademloos te kijken; alles was zo overweldigend en mooi. Na de lasershow was het buffet klaar en mochten we gaan dineren. Ook dit was een lopend buffet met van alles, warm en koud. Aan het einde kwamen de desserts en ook dat was heel erg uitgebreid. Als laatste kregen alle kinderen van stichting Opkikker nog een cadeautje mee naar huis.

Na het eten was het helaas tijd om naar huis te gaan, maar als klap op de vuurpijl werden we feestelijk uitgezwaaid door alle vrijwilligers. Je voelde gewoon de vrolijkheid en de liefde van iedereen; je zag aan ze dat ze het geweldig vonden om te doen en dit enthousiasme brachten ze ook over op ons gezin. Het was voor ons een onvergetelijke dag! Door de activiteiten die georganiseerd werden maar ook omdat we voor één keer een zorgeloze dag hadden. Ik zou deze dag wel opnieuw en opnieuw willen beleven!

Door deze dag heb ik een heel grote liefde gekregen voor vrijwilligers. Wanneer je het zelf heb meegemaakt weet je hoe het voelt. Daarom zou ik het ook heel erg jammer vinden als zo'n stichting niet meer kan bestaan doordat ze te weinig donaties zouden krijgen. Ben jij nou aangesproken door mijn verhaal en zou je graag nog zo'n gezin blij willen maken, dan kan je natuurlijk altijd doneren aan stichting Droomdag. Voor meer informatie kun je op de website kijken van stichting Droomdag.
Krantenartikel

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn ervaring te lezen en om te lezen wat voor geweldige dag het was. Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie een comment willen achterlaten.

Follow me:
💄Twitter
💄Youtube
💄Shop
💄Snapchat - Amberveltenx

See you by the next article,
Amber van Elten

Follow my blog with Bloglovin

1 opmerking:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.