DIY | Food: Pindakaas

zondag, januari 10, 2016
Iedereen weet wel hoe populair pindakaas is tegenwoordig. Het wordt zelfs gezien als superfood. Maar is het wel echt een superfood als je het in de supermarkt koopt? Je kunt biologische pindakaas kopen, maar vaak is dit veel duurder... Wat als er een andere oplossing voor is, namelijk: zelf pindakaas maken!

Het is zo'n makkelijk recept, dat het bijna geen recept te noemen is. Omdat dit nu de trend is voor sporters en mensen die gezond willen eten (like me), heb ik het recept zo gezond mogelijk gemaakt.

Dit zijn de benodigdheden:
  • Pinda's (ongezouten)
  • (Eventueel) olijfolie/arachideolie (pindaolie)
  • Keukenmachine
  • (Eventueel) zeezout
Allereerst begin je met het pellen van de pinda's, je kunt ze ook gepeld kopen maar dat is aan jezelf. Wanneer je ongeveer de hoeveelheid hebt die je wilt, gooi je ze in de keukenmachine en maal je die helemaal fijn. Als je wilt kun je er een beetje zeezout bij doen om er toch wat meer smaak aan te geven. Zeezout is vele malen beter dan zout met jodium (vaak zit dat ook over de gezouten pinda's heen). Ook is het zo dat als je zelf zout toevoegt, je zelf bepaalt hoeveel erin gaat en bij gezouten pinda's zit er al een hoeveelheid overheen die misschien wel veel te veel is; en dat is niet goed.

Wanneer de pinda's helemaal fijn gemalen zijn, kun je kijken of je het mengsel zo al goed vindt of het iets gladder wilt maken. Ik wilde mijn pindakaas graag wat gladder maken, dus ik heb er een scheutje olijfolie aan toegevoegd. Hoeveel olie je moet toevoegen is helemaal aan jezelf, het is een beetje op je eigen gevoel.

Uiteindelijk is de pindakaas helemaal naar wens en kun je het in een leuk voorraadspotje stoppen. Ik heb gekozen voor een weckpotje, omdat het een potje is wat er voor zorgt dat de pindakaas helemaal luchtdicht verpakt is. Zo is de kans kleiner dat het bederft en anders gebeurt dat veel later.

De pindakaas kun je op twee manieren bewaren:
  • In de koelkast
  • In een droge ruimte (voorraadkast/keukenkastje)
Het beste is om het in de koelkast te bewaren; zo blijft het zeker 2 weken goed (maar bij mij bleef het langer goed). Ik heb nog wel één tip: 'roer elke keer de pindakaas goed doorelkaar'.

Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden; het is een kort artikel maar het geeft jullie misschien net even zin om zoiets te maken; makkelijk en goedkoop. Laat vooral een berichtje achter in de comments.

Hebben jullie weleens pindakaas gemaakt?

See you by the next atricle,
Amber van Elten
     

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.