Beauty | Review: Ziaja Cocoa butter shower scrub

zondag, oktober 30, 2016
Ziaja Cocoa Butter shower scrub
Vandaag heb ik alweer de laatste review van de Ziaja producten die ik mocht testen. In totaal mocht ik drie producten testen. (Voor de andere twee reviews klik hier:

In dit artikel bespreek ik het laatste product van de drie en dat is de cacao butter shower scrub met macrogranules, flavoury en nourishing (voedende ingrediënten).

Allereerst wil ik nogmaals benoemen dat ik het heerlijk vind dat de producten van Ziaja 100% natuurlijk zijn. Dit geeft mij toch een beter gevoel over het product en welke ingrediënten ik dus op mijn huid smeer, want hier ben ik echt heel erg zuinig op.
 
Als eerste de verpakking van het product. Ik vind de verpakking vrij simpel, het straalt geen luxe uit. Maar aan de andere kant vind ik de verpakking centraal staan voor natuurlijk, geen poespas op de verpakking: gewoon simpel en strak. Het potje heeft twee kleuren: aan de bovenkant wit en aan de onderkant donkerbruin, donkerbruin staat natuurlijk voor de cacao wat in het product verwerkt zit. Natuurlijk staat ook op de verpakking de naam van het product, dit is wederom vrij simpel en strak. Nogmaals, ik vind dat simpel en strak juist centraal staat voor het product (en voor de andere producten van Ziaja), omdat het daarmee 'natuurlijk' uitstraalt.

Verder vind ik het product zelf er niet echt aantrekkelijk uitzien. Maar aan de andere
kant kan je precies zien wat erin zit, het is geen glad mengsel waarvan je de producten niet meer kan onderscheiden. Elke korrel suiker kan je zien zitten net als de kleine deeltjes cacao. Ik vind het erg prettig dat ik kan onderscheiden welke (hoofd)ingrediënten erin verwerkt zitten. In een pot krijg je 200 ml en dat is een ruime hoeveelheid voor de prijs van € 5.99.
Ziaja Cocoa Butter shower scrub
Dat brengt het nu natuurlijk op de ingrediëntenlijst per 200 ml: Aqua (Water), Cocamidopropyl, Betaine, Polyethylene, Coco Glucoside, Juglans Regia (Walnut) Shell Powder, Carbomer, Parfum (Fragrance), Sodium Cocoabutteramphoacetate, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Hydroxide

Wederom ben ik niet zo tevreden dat er parabenen in het product verwerkt zitten, maar als ik kijk naar andere producten denk ik dat je het bijna niet kan vermijden.
 
Maar wat vind ik nu eigenlijk van het product en het resultaat? Wanneer ik ga douchen dan neem ik me pot met scrub mee en ga ik mij heerlijk scrubben. Ik scrub mij dan over mijn hele lichaam en dit doe ik altijd nadat ik mij geschoren heb. Ondanks dat ik mijn benen dan geschoren heb, prikt de scrub niet en krijg ik er ook geen irritatiebultjes van. Dit heb ik met veel andere scrubs wel, ik denk dat dit wederom komt doordat de ingrediënten natuurlijk zijn en het een suikerscrub is.
Maar er zijn nog meer voordelen, volgens de productomschrijving moet deze scrub de dode huidcellen weghalen, tot vermindering van mee-eters zorgen en daarbij je huid super zacht maken. En eigenlijk hebben al deze voordelen met elkaar te maken, het een volgt het ander op. Want dode huidcellen vormen mee-eters en eventuele puistjes (ontstekingen). Wanneer je de dode huidcellen dus verwijderd, kunnen deze de poriën niet verstoppen, zo ontstaan er geen mee-eters en wanneer ze verwijderd zijn blijft er een heerlijke, nieuwe, zachte huid over. De scrub vermindert zeker verstopte poriën op mijn rug, nadat ik mij had gescrubd had ik voor bijna een week een gladde huid.
Ziaja Cocoa Butter shower scrub
Ik vind het heerlijk om dit een paar keer per week te doen. Ik raad het alleen niet aan om je elke dag te scrubben, want hiermee kan je je huid juist beschadigen omdat het geen tijd heeft om zich te vernieuwen en te helen. Persoonlijk scrub ik mijzelf 1 à 2 keer per week.
 
Maar buiten de werking om, is de geur werkelijk heerlijk! De scrub ruikt niet naar chocola maar echt naar de cacaoboon. Wat ik nog het allerfijnste vind is dat deze geur tot een dag na het douchen blijft hangen. De geur is niet overheersend sterk, maar blijft heerlijk hangen totdat je zelf parfum of deo gebruikt. Ook dit is een groot pluspunt!

Het enige nadeel wat ik van de scrub vind is dat de substantie vrij dun is. Het loopt snel tussen mijn handen door en ik moet best veel gebruiken om bijvoorbeeld mijn benen te kunnen scrubben. Dit komt omdat de substantie (te) dun is, waardoor het al snel oplost als het in contact komt met water. Maar als dat het enige nadeel is, dan zou ik me daar niet druk om maken en je daar ook zeker niet aan storen. Voor de rest is het een super fijn product en ik voel mij elke keer verwend en verzorgt als ik het gebruik.

Ik ben dus super erg te spreken over dit product en ik zou het jammer vinden wanneer de scrub op is. Ik raad dit product dus ook zeker aan als je jezelf heerlijk wilt verwennen met een scrub waarvan je de hele dag lekker zal ruiken.

Hopelijk vonden jullie dit een interessante review, om het product te kunnen bestellen kun je naar de website van Ziaja.
Heb je de andere reviews nog niet gelezen, dan raad ik je zeker aan dit te doen!

- Gebruiken jullie een scrub en welke vinden jullie fijn? -

Follow me:
💄Instagram
💄Twitter
💄Youtube
💄Webshop

See you by the next article,
Amber van Elten
 
 
Dit artikel is in samenwerking met Ziaja.
Alle meningen zijn 100% mijn eigen.

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.