Beauty | Review: MUA-Luxe Bronze & Sculpt Contour kit

woensdag, november 23, 2016
Ik ben nu al een tijdje bezig om mijn stash van MUA uit te breiden, ik vind dit gewoon een geweldig merk. Ik weet ook precies nog wanneer ik fan werd van dit merk. Bij de Kruidvat in mijn dorp is MUA nog niet zo lang bekend en eigenlijk zodra het merk in de winkel kwam, was ik gelijk nieuwsgierig. Mijn lieve vriend heeft toen voor mij mijn allereerste MUA-mono-oogschaduw gekocht. En wauw wat keek ik op van het pigment, het is zo intens en dat voor de prijs!
 
Sindsdien ben ik helemaal gek van dit merk, zo ook dit product: het Bronze & Sculpt palette.

 
Dit palette bestaat uit twee lagen. De eerste laag is een highlighter in een heel erg leuk stud-patroon en de tweede laag is de bronzer/contourpoeder. De eerste laag kun je gemakkelijk omhoog "vouwen" en zo kom je bij de onderste laag, de bodem.


Het gekke is, is dat ik nog niet zo heel erg bekend was met highlighter. Ik had ook het idee, dat wanneer een highlighter een bruine/roze (zalm ofzo, geen idee) ondertoon had, het geen highlighter was. Dus toen ik dit leuke kitje kocht had ik geen idee wat ik met de eerste poeder moest doen. Daarom gebruikte ik deze in het begin helemaal niet. Totdat ik zag dat een highlighter met een bruine/roze ondertoon ook heel mooi kon zijn. Bronzer/contourpoeder gebruikte ik wel al voor een langere tijd. Dus toen ik dit product kocht, ging het mij vooral om de bronzer.
Niet alleen de binnenkant sprak mij aan. De buitenkant, die heeft ervoor gezorgd dat ik überhaupt naar dit doosje keek. Het doosje is niet te missen: goud glanzend bovenop met een zwarte onderkant. De letters zijn simpel, zwart, maar maken het chique op de gouden achtergrond. Op de achterkant van het doosje staat nog wat basisinformatie, zoals de ingrediënten:
Talc, Mica, Paraffinum Liquidum, Magnesium Stearate, Salcium Starch Octenylsuccinate, Silica, Kaolin, Silica Dimethyl Silylate, Polyisobutene, Ethylhexyl Palmitate, Petrolatum, Sorbitan Sesquioleate, Methylparaben, Propylparaben, Bht, [+/-] Mica, Ci77891, Ci77491, Ci77492, Ci77499, Ci16035.
 
Maar hoe is het pigment en het aanbrengen van deze twee poeders? Beide poeders zijn opbouwbaar en kun je zo subtiel aanbrengen zoals jij zelf wilt. Ik merkte wel bij beide poeders dat de eerste laag heel stroef was. Bij de contourpoeder merk ik dat niet meer, maar bij de highlighter heb ik nog steeds het idee dat ik flink moet vegen om een goede hoeveelheid poeder op mijn kwast te krijgen. Beide poeders brengen weinig fall-out met zich mee en geven ook geen rotzooi in het doosje zelf. Beide poeders zijn sterk gepigmenteerd en geven een intense kleur af. Zoals ik al eerder zei: je kunt het zo subtiel of zo heftig maken zoals jij zelf wilt. Persoonlijk houd ik van een stevige highlighter die shined en het liefst de hele dag zal shinen (en niet naar mate de dag afzwakt). Deze highlighter maakt dat helemaal waar! De highlighter is totdat ik mijn make-up eraf haal goed aanwezig.
 
De enige plekken waar je de highlighter minder gaat zien is op mijn cupidoboogje, mijn neusbrug en het puntje van mijn neus. Op mijn wenkbrauwbot zwakt die ook wat meer af, maar ik gebruik dan ook zelden een primer op mijn oogleden. Ik denk wanneer je daarvan gebruik maakt, het ook daar beter blijft zitten. Voor in mijn ooghoeken gebruik ik de highlighter niet, omdat ik hem daarvoor te roze vind. Hierdoor valt het ook een beetje weg en lijken mijn ogen minder opgewekt. Voor in de ooghoeken gebruik ik liever een highlighter met een witte ondertoon. Daarentegen shined de highlighter wel van mijn jukbeenderen af.
 
Ik vind dit palette echt ideaal, je hebt twee hele mooie poeders en dat voor de prijs van € 7,49. Beide poeders doen het werk wat ze moeten doen, de contourpoeder zwakt delen af en de highlighter accentueert juist delen. De Bronze & Sculpt kit is bij sommige Kruidvat winkels verkrijgbaar in het schap van MUA, er zijn twee soorten: light & medium (ik testte de light versie).


 
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik zeer onder de indruk ben van dit product. Een goed product hoeft dus niet duur te zijn!

 
Gebruiken jullie een contour en highlight palette?


See you by the next article,
Amber van Elten

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.