Tag | This or That Sinterklaas style

vrijdag, december 02, 2016
Zoals je aan de titel kan lezen, heb ik in dit artikel een tag die helemaal in het teken staat van Sinterklaas. Ik kwam deze tag tegen op een blog genaamd: mamaplaneet. Het leek mij leuk om deze tag ook te doen.
Pak vooral een kopje thee en wat pepernoten erbij & geniet.

Sinterklaas of piet?
Ik kies voor piet. Ik wordt altijd super vrolijk van de kleurtjes die zij dragen, ook zijn zij degene die alle pepernoten uitdelen en de sfeer maken. Zeker in deze tijd waarin er van alles een probleem gemaakt wordt, kies ik voor de lekkere originele zwarte piet!

Pepernoten of chocoladeletter?
Dan ga ik voor de pepernoten. Ik ben niet zo heel erg gek op een brok chocolade. Van pepernoten eet ik er ook maar een paar, maar die vind ik net wat lekkerder en dan vooral die kleintjes van Bolletje.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?
Ik ben helemaal geen zoetekauw en eet ook bijna geen snoep etc. Voor mij is het dan gourmetten. Gezellig met het gezin aan de tafel je eigen vleesjes klaar maken.

Schoen zetten of pakjesavond?
Mijn schoen zetten dat doe ik al jaren niet meer. Ondertussen gelooft mijn jongste zusje ook al 3 á 4 jaar niet meer. Ik vier wel pakjesavond met het gezin. Voor mij is deze keuze dus makkelijk gemaakt: pakjesavond.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?
Dit vind ik een lastige. Ik kan mij herinneren dat ik één keer Sinterklaas thuis heb gehad toen ik jong was. Als ik zelf straks kinderen heb dan zou ik het leuk vinden als de Sint thuis komt, maar anders maakt het mij echt niks uit.

Intocht op televisie of in het echt?
Best erg, maar dan op tv. Ik kan dan tenminste goed de dingen zien die er gebeuren en om niet te vergeten ik zit lekker warm thuis op de bank. Geen verkleumde vingers en/of tenen door het wachten.

Sint geheim of open kaart spelen?
Ik zou met mijn eigen kinderen het een geheim laten, totdat ze op een leeftijd zijn waarop ze zelf zoiets hebben 'Is het allemaal wel waar?'. Ik denk dat je vanzelf merkt wanneer je kind klaar is voor de "waarheid". Ik vond het namelijk zelf altijd zo leuk als mijn zusjes en broertje nog geloofde. Er zit dan nog veel meer sfeer in het feest, naar mijn idee.

Surprises en gedichten of Sint dobbelspel?
Als ik eerlijk ben vind ik het allebei verschrikkelijk. Met surprises en gedichten moet je er zoveel werk in stoppen en ik ben wel creatief maar niet op dat vlak - haha. Ook is het bij ons gezin moeilijk uit te voeren, omdat iedereen echt wel weet waar jij mee bezig bent en je dus niks geheim kunt houden.
Het Sint dobbelspel heb ik nooit leuk gevonden. De cadeautjes waren nooit echt zinvol en ik kreeg vaak net datgene wat ik het minst leuk vond. Wederom is dat bij ons bijna niet te doen, omdat er een groot leeftijdsverschil zit tussen mij, mijn broertje en zusjes. Wij doen bij mij thuis aan lootjes trekken en kopen dan voor een vast bedrag voor diegene cadeautjes.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?
Sinterklaasjournaal natuurlijk, ik keek dat vroeger altijd, echt altijd. Zelfs toen ik niet meer geloofde en mijn broertje en zusjes nog wel. De Club van Sinterklaas hebben wij ook wel gekeken, maar dat was pas veel later. Het Sinterklaasjournaal keek ik al veel langer.

Hoe vieren jullie Sinterklaas?

Voel je vooral vrij om deze tag ook over te nemen, alleen maar leuk om te lezen wat andere mensen invullen!

See you by the next article,
Amber van Elten

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.