Personal | Persoonlijke update #1

maandag, februari 26, 2018
Personal Update #1
In dit artikel vertel ik hoe het nu met mijn gezondheid gaat, wil ik jullie vertellen hoe ik op dit moment met bepaalde aspecten om ga en wat ik al die tijd gedaan heb.
Benieuwd naar mijn persoonlijke update, lees vooral verder!

Het is een lange tijd geleden dat ik een artikel heb geplaatst. Daarom wil ik met dit artikel beginnen om er weer een beetje in te komen. Ik wil jullie wat uitleg geven en gewoon even wat dingen van mij afschrijven.

In deze maand (om precies te zijn 28 februari) is het precies 1 jaar geleden dat ik ben gestopt met mijn opleiding. In dit jaar heb ik veel over mijzelf ontdekt en geleerd. En heb ik nieuwe plannen gemaakt voor het komende jaar.

Ik ben altijd een meisje geweest dat altijd alles op een rijtje heeft en alles tot in de details heb uitgestippeld. Zo ook met mijn vorige opleiding. Ik kwam er al snel achter dat de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent niks voor mij was. Ik kan goed leren en stil zitten, maar ik vond het gewoon weg saai. Ik heb teveel creativiteit in mij en ik barst van de ideeën. Om 40 uur per week achter een computer te zitten en kantoor werk te doen, is gewoon niks voor mij.
- Wel grappig, want vroeger zag ik mijzelf al helemaal lopen als een soort "kantoor-vrouw", met een mega carrière. Nou niet dus.-
Maar ach ik dacht 'ik moet nog één jaartje' en dan zou ik mijn diploma in handen hebben. En aangezien ik in die 1,5 jaar maar een onvoldoende (een 5.4) had gehaald, schatte ik de kans erg groot om te slagen. Ik vond de studie ook super makkelijk, maar niet echt interessant.

Nadat ik mijn diploma gehaald zou hebben, zou ik gaan kijken voor een andere opleiding. Ik wilde eerst altijd HBO doen, want ja ik had wel mijn Havodiploma gehaald en ik dacht: 'daar moet ik toch iets mee doen'. Maar ik wilde niet weer de mist in gaan met een verkeerde keuze. Ik wilde iets met mijn creativiteit doen. En eigenlijk wist ik dit al nadat ik mijn Havodiploma had behaald.

Alles had ik uitgestippeld en uitgedacht en alles kwam precies goed uit. En toen viel alles in duigen, ik werd stopgezet, letterlijk. Mijn lichaam zei: 'stop, tot hier en niet verder, ik ben op'. Ik kon gewoon echt niet meer, ik probeerde de dingen die ik moest doen voor elkaar te krijgen, zoals mijn studie en stage. Maar in het weekend was ik gewoon helemaal leeg, er zat dan totaal geen energie meer in mij. Met het gevolg dat ik alleen maar sliep. Daarbij kreeg ik allerlei ontstekingen en pakte ik elk virus en verkoudheidje op. Van mijn weerstand was niks meer over en alle leuke dingen deed ik niet meer. Dit kon natuurlijk zo niet langer en dit was ik ook totaal niet van mezelf gewend, net als mijn moeder. Ze vond het tijd om naar de dokter te gaan en daaruit kwam de ziekte van pfeiffer.

Ik viel in onwijs zwart gat voor mijn gevoel. Ik moest alle plannen die ik had opgeven, want ik kon het gewoonweg niet. In die tijd heb ik een aantal maanden bij een maatschappelijk werkster gelopen. Zij hielp mij de dingen weer op een rij zetten en mijn gedachtes te neutraliseren, want alles was voor mij negatief. Ook hielp zij mij om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ik was echt een hoopje ellende die vol zat met negativiteit en vaak depressief was (al zeg ik het zelf). Ik kan oprecht zeggen dat zij mij onwijs veel heeft geholpen. En op dit moment pluk ik de vruchten van wat zij mij heeft meegegeven en geleerd.

Nu zijn we dus (bijna) precies een jaar verder en nu kan ik oprecht zeggen: het gaat beter met mij. Dit betekent niet dat ik niks meer van de pfeiffer merk. Ik heb nog steeds dagen waarop ik er onwijs veel last van heb. Helaas vergeten sommige dit en hebben zij het idee dat alles is opgelost en ik alles weer kan. Dit is niet zo! Ik kan meer, veel meer dan 1,5 jaar geleden. Maar als ik een hele drukke dag heb gehad dan voel ik dat 2 dagen daarna nog steeds. Het verschil nu alleen is dat ik het accepteer, ik accepteer dat ik het nog steeds merk en dat ik misschien nooit 100% de oude word. Maar het gaat erom dat ik weet wat ik aan kan en ik mijn grenzen aangeef. En dat heb ik ook geleerd, ik geef mijn grenzen aan en als andere dat niet accepteren is dat pech voor hen!
Strike a pose
Op dit moment ben ik druk bezig met het doel om weer te gaan studeren. Ik heb mij zowaar aangemeld voor een studie en dit is een studie waarvan ik 100% weet dat dit bij mij past. Het is namelijk de studie 'Allround Grimeur'. Hiervoor heb ik een soort toelatingsexamen moeten doen. Het idee van studeren en weer in de maatschappij komen vind ik oprecht doodeng en ik moet er niet teveel bij nadenken. Als ik nu teveel ga nadenken over de studie en wat ik allemaal moet gaan doen in die drie jaar, dan ren ik gillend weg en schrijf ik mij vandaag nog uit van de opleiding. Ik doe alles dus stapje voor stapje en dat werkt super voor mij. Ik heb er op dit moment zelfs zin in om te gaan beginnen en zo wil ik dat het blijft!

Hiervoor heb ik dus aardig wat moeten regelen. Zo heb ik een portfolio moeten opstellen van alles wat ik qua creativiteit gemaakt heb. En moest ik een aantal dingen thuis voorbereiden en maken. Hierdoor heb ik mij vooral daarop gefocust en even niet op mijn blog. Daarom is er ook weinig content verschenen, ik hoop dat jullie dat begrijpen.
Als jullie wat werk van mij willen zien, dan heb ik speciaal daarvoor de pagina 'Portfolio' aangemaakt. Hierop zal ik recente werken die ik maak plaatsen. En ik weet het, het is niet perfect, maar daarom ga ik ook naar school om daar te gaan leren. Al ben ik wel trots op hoe het er nu uitziet en wat ik al kan.
Ook kun je mij volgen op Instagram en hierop plaats ik vaak foto's van wat ik heb gemaakt.
Purple cateye
Grime cat


Maar dat is ook iets wat ik geleerd heb. Ik heb heel veel nagedacht over wat ik nu wilde gaan doen. En eigenlijk kwam ik elke keer terug op de studie Allround Grimeur. Ik wilde dit een aantal jaar geleden al gaan doen, alleen toen waren er zoveel mensen die tegen mij zeiden:" Nee dit moet je niet doen, het is een onzekere wereld en baan. En je gaat er nooit veel inkomen uit halen. Ik zou gaan voor zekerheid en een gegarandeerd goed salaris.". Ik werd hierdoor zo onzeker over mijn plan, dat ik dus inderdaad een andere soort studie ben gaan doen waar veel werk in te vinden was. Maar uiteindelijk gaat het erom of ik er gelukkig mee ben en ik moet het gaan doen. En ik werd niet gelukkig van zo'n baan. Waarom perse zekerheid willen hebben, als ik ook iets kan gaan doen wat ik ècht leuk vind en dan een risico moet nemen. Ik heb dus voor mijzelf gekozen en gekozen voor datgene wat ik wil. En ik moet zeggen ik ben nog nooit zo trots op mijzelf geweest!
Nu moet ik ongeveer 2 weken wachten totdat ik de uitslag krijg of ik ben aangenomen voor de studie of niet. Ik heb er op zich best een goed gevoel over, maar het blijft toch onzeker. Ze weten je wel in spanning te houden!

Zo het is al weer een aardig artikel geworden en ik denk dat ik er maar weer een eind aan ga breien. Ik wil vaker persoonlijke updates gaan geven op mijn blog. Als jullie dit leuk vinden, laat het mij vooral weten in de reacties hieronder⤵️.

Verder hoop ik dat jullie het fijn vonden om te lezen en hoop ik jullie vaker bij mijn artikelen te zien!

Follow me:

💄Twitter
💄Youtube
💄Shop
💄Snapchat - Amberveltenx

See you by the next article,
Amber van Elten

3 opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.