Lifestyle | Bullet Journal Maart set up

woensdag, maart 07, 2018
Bullet Journal Maart set up
Beter laat dan nooit, maar bij deze mijn bullet journal set up van de maand maart.
Benieuwd naar hoe deze maand mijn planning eruit ziet? Lees vooral verder!

Ik haal al mijn inspiratie van Pinterest en uit mijn omgeving. Ik probeer meestal mijn eigen draai aan de bestaande set ups te geven en af en toe kom ik ook zelf met leuke ideeën. Ik ben nu nog zoekende met wat ik leuk vind en wat ik kan maken, later zal dit makkelijker worden.
Aan het einde van dit artikel zal ik alle afbeeldingen linken waardoor ik ben geïnspireerd.
Je kan mijn bullet journal/doodle map ook volgen via Pinterest, zo blijf je op de hoogte!

Voor deze maand wilde ik het anders doen dan wat andere gemaakt hebben voor de maand maart. Ik zag heel veel set ups voorbij komen met het thema: bladeren/varens/cactussen deze maand, dus dat wilde ik niet.
Ik heb voor deze maand gekozen voor een wolken-thema met papieren vliegtuigjes. De vliegtuigjes waren even oefenen, maar wanneer je ze eenmaal door hebt dan zijn ze super makkelijk te maken. Via deze afbeelding wordt heel gemakkelijk uitgelegd hoe je een papieren vliegtuigje maakt.
Verder heb ik met een soort handletteren 'Maart' geschreven en heb ik wolken getekend. Deze heb ik met blauwe stift wat specialer gemaakt. De kleur blauw ga je de gehele maand terug zien.
Bullet Journal Maart cover
Dan gaan we verder naar het maandoverzicht. Ik vind dit altijd zo'n fijne pagina in mijn bullet journal. Als ik deze pagina open sla, dan zie ik in één oogopslag welke datum er op welke dag valt. Ook noteer ik hier verjaardagen, een belangrijke afspraak en of er nieuwe content online komt. Dat vind ik ook handig, om in één keer te zien wanneer er content gepland staat en waar ik eventueel nog wat kan toevoegen.
Aan de zijkant heb ik een verticaal vak gemaakt en dat is mijn 'tracker' voor YouTube en Instagram. Ik noteer hoeveel volgers ik heb aan het begin van de maand en aan het eind van de maand idem dito. Zo kan ik zien hoeveel ik gegroeid ben en of ik wat meer aandacht eraan moet besteden.
De vakjes zijn verticaal en horizontaal 7.5 puntjes en tussen elk vakje zitten 2 puntjes. Ook bij deze pagina heb ik de wolkjes, papieren vliegtuigjes en de kleur blauw laten terug komen.
Bullet Journal Maand overzicht
Verder naar de volgende pagina's en dat zijn wat meer persoonlijke pagina's. Dit hoef je absoluut niet zelf toe te voegen, maar ik vind het een leuke aanvulling voor een maand set up. Dat zijn de: mood tracker en de habit tracker.
Bij de mood tracker hou ik bij hoe ik mij op een dag voel. En ook al heb je op een dag misschien meerdere emoties, ik noteer dan de emotie die ik het meeste gevoeld heb die dag. Ik vind dit echt super fijn! En zeker in combinatie met de habit tracker (waar ik zo bij kom). Aan het eind van de maand kan ik kijken hoe ik mij grotendeels gevoeld heb en of ik daar misschien zelf invloed op heb. Ook kan ik dan zien of het goed met mij gaat, of dat ik aan de bel moet trekken. En vooral: gaat het nog steeds de goede kant op met mijn vermoeidheid, down-heid en mijn stress/angsten.
Voor de mood tracker heb ik 31 wolkjes getekend en deze genummerd. Dit was gewoon de pagina vullen met wolken en kijken hoe het leuk staat. Als detail heb ik nog een papieren vliegtuigje getekend om de pagina af te maken.
Bullet Journal Maart mood tracker
Bullet Journal Maart habit tracker

Bij de habit tracker hou ik bij wat ik op een dag gedaan heb. Dit kan je naar eigen smaak invullen. Ik heb voor de volgende onderwerpen gekozen: blog, YouTube, Instagram, BrandsWax & Kiddies, Instagram BW&K, make-up, creatief, tv/serie, new stuff, douchen, de was, goede nacht, stress/angst vrij, niet nagelbijten en mijn periode.
Voor mij zijn dit belangrijke onderwerpen om bij te houden. Ik kan zo zien waar ik meer tijd en aandacht aan moet besteden en wat ik eventueel te veel doe. Ook kan ik bijvoorbeeld door 'goede nacht' bij te houden, zien wat het met mijn stemming doet door middel van de mood tracker. Het staat eigenlijk allemaal in verbinding met elkaar. Ik vind het gewoon heel erg fijn om te kunnen zien wat ik allemaal gedaan heb. Wanneer ik mij dan erg vermoeid voel en toch zie dat ik een aantal dingen gedaan heb, dan geeft mij dat een goed gevoel en eventuele nieuwe energie.
Voor de "boekenlegger" heb ik de maten 8 puntjes bij 5 puntjes gebruikt. En de puntjes daarvan gaan 4 puntjes omhoog. Voor de tabel heb ik 24 puntjes bij 31 puntjes gebruikt. En de balk waar het onderwerp in staat is 8 puntjes bij 3 puntjes. Als laatste heb ik alle vakjes genummerd tot en met 31. Dit staat alleen niet op de foto, want toen had ik dat nog niet gedaan.
Ook hier komen de wolkjes en papieren vliegtuigjes weer terug en heb ik 'tracker' in sierlijke letters met blauwe stift geschreven.
Bullet Journal Maart mood+habit tracker
Dan komen we bijna bij de laatste pagina, maar eerst nog het week overzicht. Mijn weekoverzichten maak ik allemaal hetzelfde om het overzichtelijk en geordend te houden. Dit vind ik het fijnste werken en zo ontstaat er geen chaos en kan ik gelijk zien hoe druk mijn week is en wat ik gepland heb.
Deze maand heb ik gekozen voor verticale kolommen met daarboven een wolkje met de letter van de dag erin. Onder de verticale kolom heb ik de datum geschreven. De 'Z' in de laatste kolom staat voor zaterdag en zondag, om deze dagen te scheiden heb ik een lijn getrokken met daartussen een papieren vliegtuigje. Boven aan de pagina noteer ik altijd de week, dus: Maart: 12-18.
Voor de kolommen heb ik de volgende maat gebruikt: 11 puntjes breed bij 32 puntjes lang.
Bullet Journal Maart weekoverzicht
En dan komen we bij de laatste pagina, die er niet heel erg bijzonder uitziet. Maar ik vind het wel een hele leuke pagina en zeker voor in de toekomst. Dit is mijn 'Maart Memories' pagina. Hierop print ik aan het einde van de maand foto's uit van de momenten die in die maand gebeurt zijn. De ene maand zijn het meer foto's dan de andere maand, maar dat vind ik niet erg. Ik pas dan de grote aan naar de hoeveelheid foto's die ik heb.
Mijn doel hiermee is, dat als ik na een jaar ga kijken ik allemaal foto's heb van gebeurtenissen door het hele jaar. Zo kan ik op een leuke manier terug kijken wat er per maand gebeurt is. Dit leek mij echt een super leuk idee en tot nu toe lukt het mij elke maand nog om het bij te houden (we zitten pas in de derde maand, maar dat terzijde).
Voor deze pagina heb ik gekozen om het simpel te houden. Normale duidelijke letters, die de gehele maand terug komen, en verder een blauwe lijn eronder. Ik heb hiervoor gekozen, omdat de pagina al vrij druk wordt met de foto's die worden toegevoegd. En als er dan nog meer gebeurt op deze pagina, wordt het te veel. Wat ik wel doe, is de foto's vastplakken met washi tape die bij het thema past en eventueel voeg ik stickers toe.
Hieronder zie je ook een voorbeeld van de maand Januari, dan zie je nog beter wat ik bedoel.
Bullet Journal Maart memoriesBullet Journal Januari memories

Dit was mijn complete set up voor de maand maart. Ik had hiervan ook een video opgenomen, maar helaas was er beeld verdwenen en kon ik dit niet uploaden. Heel erg balen, maar ik hoop dat jullie deze manier ook leuk vonden om te zien en te lezen. Zo heb ik toch aan jullie kunnen laten zien hoe ik deze maand gepland heb.
Ik hoop ook dat jullie mijn uitleg over de maten snappen, maar schroom niet om vragen te stellen! Dan zal ik proberen het nader toe te lichten.

Als laatste de linkjes van de foto's op Pinterest waardoor ik ben geïnspireerd:
- Cover
- Maandoverzicht
- Mood tracker
- Habit tracker
- Weekoverzicht
- Papieren vliegtuigjes

- Hebben jullie een bullet journal? En welke pagina vind jij het leukst of handigst in jou bullet journal? -

Follow me:
💄Twitter
💄Youtube
💄Shop
💄Snapchat - Amberveltenx

See you by the next article,
Amber van Elten

5 opmerkingen:

 1. Leuke maand! Bedankt voor de inspiratie. Daar was ik nou naar opzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Alsjeblieft hoor, ik wil vaker dit soort artikelen maken. Dan komt er nog meer inspiratie :D

   Verwijderen
 2. Leuk gedaan �� zelf geen bullet journal. Heb er geen geduld voor.�� Vind die van jou heel mooi en rustig gehouden. ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik word er juist heel erg ontspannen van. Dankjewel voor het compliment! :)

   Verwijderen
 3. Wauw super mooi je kan wel echt goed tekenen ook

  BeantwoordenVerwijderen

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.