Beauty | Waarom is huidreiniging zo belangrijk?

zondag, mei 06, 2018
Waarom is huidreiniging zo belangrijk?
Graag wil ik jullie gaan vertellen hoe belangrijk het reinigen van je huid is. Iedereen weet dat het nodig is, maar veel mensen schuiven het alsnog snel aan de kant. Hiervoor zijn verschillende redenen, die begrijpelijk zijn maar je huid reinigen hoeft echt niet lang te duren. Ik ga jullie vertellen waarom huidreiniging zo belangrijk is.

Ik hoop dat jullie het een interessant onderwerp zullen vinden en de moeite willen nemen om het te lezen; pak er een lekker kopje thee bij en veel leesplezier !

·         Ten eerste is het super belangrijk om ‘s avonds je huid te reinigen. Hierbij haal je alle make-up eraf die je al een hele dag draagt, maar ook als je geen make-up draagt haal je er meer vuiligheid van af dan je denkt: dit kan stof zijn, maar ook je eigen huid maakt afvalstoffen aan.

Het is echt heel erg belangrijk om je make-up er elke dag af te halen, nee, het kan echt niet voor één nachtje blijven zitten! Dit geldt ook voor alle andere producten die je op hebt gedaan, denk aan een dagcrème etc. Maar ook alle afvalstoffen, uitlaatgassen van buitenaf (bijvoorbeeld) komen op je huid en kunnen je poriën verstoppen. Al dit vuil moet je verwijderen van je huid. Wanneer je dit niet doet blijft het in je poriën zitten en kun je een onzuivere huid krijgen met verstoppingen. Deze verstoppingen kunnen lelijk gaan ontsteken en dan heb je misschien net zo'n lelijke plek wanneer je een avondje uit gaat; daar zit je echt niet op te wachten.

Ook is het belangrijk voor je ogen. De huid rondom je ogen is extra dun, extra gevoelig en moet dus goed verzorgd worden. Ook is het belangrijk voor je wimpers. Wanneer je een nacht je mascara op laat heb je grote kans dat je wimpers dun en broos worden en daarbij afbreken of al afgebroken zijn. Je moet er dus elke dag voor zorgen dat je huid even tijd heeft om te ademen en te rusten. Zo kan je huid gezond en mooi blijven!

·         Ten tweede is het belangrijk om je huid te reinigen om zo beter resultaat te krijgen van je andere verzorgingsproducten. Wanneer jij je huid goed reinigt worden alle andere producten die je daarna gebruikt beter opgenomen. Zo krijg je meer resultaat van de crèmes die je gebruikt. 

·         Een andere reden om je huid goed te reinigen is, dat je huid heel snel grauw en dof kan worden. Wanneer je je huid niet goed reinigt raakt je huid eigenlijk zijn beschermlaagje kwijt die het gebruikt tegen (bijvoorbeeld) de zon, waardoor je huid snel veroudert en achteruit gaat.

Dit zijn een aantal redenen waarom je je huid echt goed moet reinigen. Het is het beste voor de "gezondheid" en bescherming van je huid. Het is echt heel erg belangrijk!
Reinigingsproducten
Veel gestelde vragen:

1. Hoe vaak per dag moet je je huid reinigen?
Het beste is om 2x per dag je huid te reinigen. Je huid produceert zowel 's ochtends als 's avonds afvalstoffen waardoor er huidvetten op het oppervlak komen en die moeten verwijderd worden om verstoppingen te voorkomen.
 
2.   Is je huid reinigen met water genoeg?
Nee absoluut niet. Met water kan je het vet niet weg halen, want door water lost het niks op. Het beste is om je huid te reinigen met een tonic, reinigingsmelk, reinigingsgel of een foam. Het liefst niks gebruiken met alcohol erin, want dit kan je huid sneller verouderen.
 
3.   Kunnen je wimpers echt snel afbreken?
Ja dat kan zeker. Als je mascara op hebt zijn je wimpers hard en breken ze sneller af dan wanneer je geen mascara op hebt. Als je geen mascara op hebt zijn je wimpers wat flexibeler en zachter van zichzelf.

Wat ik ook zeker zou aanraden is om je wimpers ook nog extra te verzorgen. Dit kun je gewoon doen met vaseline of met kokosolie (dat gebruik ik zelf). Een pluspunt ervan is dat je wimpers dan ook nog sneller aangroeien en ze langer worden.

4.   Moeten je verzorgingsproducten altijd duur zijn?
Nee dat hoeft zeker niet, al is het wel zo dat duurdere merken vaak een laboratorium hebben waar ze de producten kunnen testen, waardoor die producten een grotere zekerheid hebben dat ze beter werken. Maar wat belangrijk is als je toch een budgetproduct wilt kopen, dat je de ingrediënten vergelijkt. Vaak kom je dan al heel ver. Hoewel sommige producten voor dure prijzen in de winkel liggen, kun je toch op een slimme manier die dure producten in je bezit krijgen voor een lagere prijs. Hiervoor is maar één ding belangrijk: acties. Vaak hebben drogisterijen acties van bekende merken, waardoor je toch een duurder product kunt kopen voor minder geld.
 
5.   Ik heb geen nachtcrème. Kan ik mijn dagcrème als nachtcrème gebruiken?
De dagcrèmes zijn vooral gericht op de bescherming van je huid (door UV filters en antioxidanten), de nachtcrèmes zijn daarentegen gericht op het herstellen van de huid. ‘s Nachts ontspant de huid zich en verloopt het herstel van de huid sneller. Wanneer je voor de nacht een dagcrème gebruikt, komt je huid onnodig in aanraking met UV filters en ook mist je huid dan het stukje herstellende crème terwijl je huid dat wel nodig heeft. Het is dus beter om dagcrème niet als nachtcrème te gebruiken.
Dagcrème van Urtekram
Ik hoop dat jullie het een leuk en interessant artikel vonden. Ik zou het super vinden als jullie mijn blog/artikel zouden willen delen. Ook kan je een reactie achterlaten waar ik graag op reageer!

- Reinig jij elke dag je huid en wat is je routine? -
 
Follow me:
💄Twitter
💄Youtube
💄Webshop

See you by the next article,
Amber van Elten

Geen opmerkingen:

© COPYRIGHT 2017 lavieofbeauty.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.